Huiswerkbegeleiding

Wij verzorgen huiswerkbegeleiding in de regio Arnhem, Zevenaar en Doetinchem voor alle vakken van de middelbare school en alle niveaus. Veel leerlingen hebben in deze tijd moeite met het plannen en maken van hun huiswerk. Dit kan diverse oorzaken hebben: slechte concentratie, weinig motivatie, geringe begeleiding op school etc.

Individuele begeleiding met behulp van een huiswerkbegeleider is vaak een goede en efficiënte oplossing. De begeleiding voorkomt namelijk niet alleen lage cijfers, maar vermindert door structurele aanpak ook stress.

Tijdens de begeleiding helpen onze gediplomeerde docenten uw kind bij het plannen van het huiswerk. Daarnaast ondersteunen zij bij het beheersen van de inhoudelijke vakken.

Goede begeleiding zodat ik mijn huiswerk goed kan plannen. Ik heb overzicht waardoor ik beter tot leren toe kom!

– Mats Huugen

Bijles

Heeft u geen behoefte aan huiswerkbegeleiding, maar wenst u vakinhoudelijke begeleiding dan bieden wij individuele bijles aan huis aan. Wij ondersteunen leerlingen voor alle vakken, voor alle niveaus en in alle leerjaren. De gemotiveerde en kundige bijlesdocent beschikt over ruime kennis van het specifieke vak waarbij uw kind ondersteuning bij nodig heeft.

Examentraining

Daarnaast is het ook mogelijk om examentraining te krijgen ter voorbereiding en extra ondersteuning om de examens met succes te doorlopen. De intensiteit van deze begeleiding bepaalt u samen met de docent. Dit kan bijvoorbeeld zijn een halve dag per week of om de dag twee uur. Belangrijk hierbij dat men voor een korte periode intensief aan de slag gaat met een bepaald vak.

Mede door de examentraining van Bijles & Begeleiding is onze dochter geslaagd voor het VMBO. Ze heeft extra hulp gehad voor Handel & Administratie en Economie. Ze leerde studievaardigheden, concentreren en vragen goed te lezen. Het heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven.

– Marion Buil

Ondersteuning 2-talig onderwijs

Bij 2-talig onderwijs (havo en vwo) krijgt uw kind minimaal 60% van de lessen in het Engels (vmbo 30%). Om uw kind hierop voor te bereiden bieden wij extra Engelse les aan voor leerlingen in groep 8. Volgt uw kind al 2-talig onderwijs en kan hiervoor extra ondersteuning gebruiken? Dan is dit bij ons ook mogelijk.

Training voorbereiding voortgezet onderwijs

Zit uw kind in groep 8 en vindt hij/zij de overgang naar het vervolgonderwijs zeer spannend? Wij bieden voorbereidingsuren aan. Wij bereiden uw kind voor op zaken die ze in het voortgezet onderwijs kunnen verwachten. Onderdelen die behandeld zullen worden zijn: leren leren, mindmappen, leren wat hun talent is en hoe ze dat kunt inzetten, plannen en organiseren, de nieuwe school leren kennen, wegwijs worden in het schoolgebouw, roosters leren lezen, weten hoe hun agenda werkt. Voor ieder kind zal er een passend programma worden samengesteld.